Artikel
2016-12-23
Beleefd: De grote Heelmeester Door Willianne Olweny

In maart dit jaar kwamen we bij Izaac, een jongeman van begin twintig die volledig verlamd was vanaf zijn middel doordat hij TBC in zijn wervelkolom had.

TBC is een groot probleem in Kenia. Goede preventie is er niet, helaas. Heeft iemand van de familie TBC dan is het een uitzondering dat de rest van de familie ook gecontroleerd wordt. Op die manier blijft deze vicieuze cirkel in stand. We komen dus ook heel vaak patiënten tegen die TBC hebben. Wist u dat TBC niet alleen in de longen voorkomt maar kan zich verder verspreiden naar alle organen? Alleen haar en nagels kunnen niet aangetast worden door TBC.

Izaac was erg down doordat hij heel de dag alleen maar op bed kon liggen. Hij zag geen toekomst meer. We probeerden hem te bemoedigen met andere verhalen van mensen die echt weer kunnen lopen. Soms dacht hij er over om de medicatie niet meer in te nemen. TBC medicatie is met name de eerste drie maanden erg zwaar met veel bijwerkingen. Toch zette hij door. Langzaamaan kwam het gevoel weer een beetje terug in de benen. Een half jaar later loopt hij weer rond, zonder krukken, zonder hulp. Hij is zo dankbaar! Dankbaar dat God hem heeft genezen en dankbaar dat wij hem door die periode hebben ‘gesleept’.  Soms lijkt het voor ons dat we veel te weinig doen en soms lijkt het alsof al onze patiënten overlijden. Juist dan is het goed om weer even te bedenken dat er echt nog wonderen gebeuren. Dat Hij nog steeds de Grote Heelmeester is. Izaac gaat weer wandelend door het leven en heeft een prachtig getuigenis dat hij graag deelt met mensen!


Elijah en Willianne Olweny-den Hartog zijn sinds oktober 2015 uitgezonden door de CGK Bethel Sliedrecht en Christ's Hope. Zij wonen in Kisumu, Kenia en werken met (wees)kinderen en mensen die geraakt zijn door HIV/Aids.
U kunt hen volgen op www.lighttoshine.org of op Facebook via Light to Shine.

 


Abonneer u nu op de RSS-feed van De Wekker