Artikel
2017-05-12
Aanzet: De zegen van Hemelvaart Hemelvaart is waarschijnlijk het minst bekende christelijke feest. Voor veel mensen is het een mooie gelegenheid voor een lang weekend weg. Mis je eigenlijk wat als je er die ene kerkdienst niet bent? Dit nummer van De Wekker vraagt aandacht voor de zegen van Hemelvaart. Lukas vermeldt aan het slot van zijn evangelie dat Jezus zegenend ten hemel vaart (Luk. 24: 50). Dat werk zet Hij in de hemel voort. Daarom kunnen de discipelen terug naar Jeruzalem met grote blijdschap en eensgezind gebed.

In Woordwerk gaat dr. M.C. Mulder in op de Bijbelse betekenis van Gods zegen. Wat gebeurt er eigenlijk als we aan het einde van de kerkdienst Gods zegen ontvangen? En is dat alleen iets van de kerkdienst of kunnen mensen elkaar ook zegenen, en hoe?

Verder is er in dit nummer aandacht voor de kerkendag op D.V. 26 mei aanstaande. De voorzitter van de commissie, aan de lezers van De Wekker welbekend, vertelt erover in een interview. Jan Noorlandt vertelt over een boeiende expositie over de geschiedenis van de CGK, die op de kerkendag te zien is. Ook De Wekker is op de kerkendag present. We ontmoeten onze lezers graag en hopen veel nieuwe lezers te werven.
Mocht u op deze pagina iets bijzonders opvallen, dan vindt u op pag. 16 een toelichting.

A. Versluis

 


Abonneer u nu op de RSS-feed van De Wekker