Skip to main content

128e jaargang, 19 juli nr.15

Mijn naam is Martine de Oude. Ik ben geboren met Spina Bifida. Ik ga al zo’n 20 jaar mee met de vakantieweken van de RLG (Recreatie Lichamelijk Gehandicapten). De werkgroep Recreatie Lichamelijk Gehandicapten valt onder de verantwoordelijkheid van deputaten pastoraat in de gezondheidszorg. In de afgelopen 20 jaar ben ik twee keer mee geweest met de Prins Willem Alexander. Dat was een bootvakantie. De andere jaren ben ik steeds mee geweest met de vakantieweek van de 25+ reizen.

Ik ga met deze reizen mee omdat ik zorg nodig heb. En met de reizen van de RLG gaan verzorgenden en verpleegkundigen mee die de zorg kunnen geven. Verder vind ik het belangrijk en prettig dat tijdens de reizen ook het geloof de aandacht heeft. En dat de medereizigers gelijk gestemd zijn.

De 25+ vakantieweek is elk jaar op een andere locatie in Nederland, waardoor je op verschillende plaatsen je vakantie kunt beleven. Ook gaan regelmatig dezelfde gasten en vrijwilligers mee en dat zorgt voor een vertrouwd gevoel. Deze reis is kleinschalig. Er gaan ongeveer acht gasten en evenveel vrijwilligers mee. Ik vind het ook fijn dat het programma van te voren niet vaststaat, maar dat het in overleg met de gasten wordt ingevuld. Verder bepalen we aan het begin van de vakantieweek met elkaar het menu voor de hele week. Dit alles bij elkaar zorgt er voor dat ik ieder jaar met veel plezier weer mee ga met de reis.

Martine de Oude (CGK Zoetermeer) ging mee met de vakantieweek van de werkgroep Recreatie Lichamelijk Gehandicapten.

Weergaven: 34