Skip to main content
Aanzet

Week van het leven

Geschreven door 6 november 2020september 27th, 2022No Comments2 minuten leestijd

jaargang 129, nr. 23, 6 november 2020

Van 8 tot 14 november 2020 is de Week van het Leven. De organisatie daarvan wil aandacht vragen voor de beschermwaardigheid van het ongeboren leven en voor de hulp en ondersteuning die mogelijk is voor onbedoeld zwangere vrouwen. De Mars voor het Leven is een stille tocht, waar de afgelopen jaren vele duizenden aan deelnamen. Dit jaar staat een livestream gepland vanwege de coronamaatregelen.

In Nederland vinden jaarlijks 30.000 abortussen plaats. Een maatschappelijk debat hierover is moeilijk. De PvdA en GroenLinks hebben de achterliggende jaren actiegevoerd tegen Siriz, dat vanuit christelijke waarden hulp biedt aan ongewenst zwangere vrouwen. Meer recent ligt de aanwezigheid van pro-life-organisaties bij abortusklinieken onder vuur.

Dit stelt kerken de vraag wat een goede houding is in het publieke debat. Of zijn wij aan de situatie gewend geraakt en leggen we ons daar veel te makkelijk bij neer? Dit nummer vraagt aandacht voor de waarde van het leven vanaf het eerste begin. God is de Schepper en Eigenaar van ons leven. Dat vraagt bescherming van het leven, zorg voor het leven en de veiligheid van kind en moeder. Het gaat er niet om dat wij op dingen tégen zijn, maar dat we zien wat het leven is, wie de God van het leven is. En daarom is er alle reden om op te komen voor het leven, juist voor het zwakke en kwetsbare. Het Woord brengt een boodschap van leven. Alle reden om daar een week, en langer, bij stil te staan.

Weergaven: 0