Skip to main content
Overig

Ga maar stralen!

Geschreven door 17 januari 2020oktober 19th, 2022No Comments2 minuten leestijd

Het is 25 december, 00.30 uur. De koster en de kerkelijk werker jongeren van de CGK Zwolle kijken nog even terug. Om 11.00 uur ’s morgens waren de voorbereidingen begonnen. Meer dan veertig tieners zijn betrokken bij het uiteindelijke resultaat: twee kerstnachtdiensten met ruim achthonderd bezoekers.

In september was catechesegroep #Durfte-Organiseren al begonnen met het bedenken van het thema, dat moest passen binnen het adventsthema van de CGK Zwolle: ‘straal en schitter’. Al brainstormend waren de jongeren uitgekomen bij een straaljager (?!).

En dus werd de uitnodiging een boarding pass, werden bezoekers bij de deur welkom geheten door stewards en in de kerkzaal ontving iedereen een drankje van stewardessen die met karretjes door de gangpaden liepen. Nadat stewardessen hadden uitgebeeld hoe het werkte met gordels, zuurstofmaskers en reddingsvesten, begon de dienst, waarin al snel duidelijk werd dat het niet om het letterlijke beeld van de straaljager ging, maar om de figuurlijke versie: straal-jágen, net als de wijzen.

Presentatie, muziek, dans en schriftlezing werden door #Durfte-groepen verzorgd en spreker Jasper Knol legde de kernboodschap uit: leg je goud (bezit), wierook (aanbidding) en mirre (zorgen) bij Jezus neer en wordt van staaljáger een straaldráger! Na afloop ontving iedereen een kaars met daarop de tekst ‘Ga maar stralen’ en wie wilde kon bij #Durfte-Fotograferen nog een stralende foto laten maken.

De koster en de kerkelijk werker waren het erover eens: de tieners waren straaldrágers geweest, in zowel de boodschap als in hun enthousiasme.

Negen catechesegroepen hebben meegewerkt aan deze diensten, waarbij opgemerkt moet worden dat de CGK Zwolle de catechese op een andere wijze heeft ingericht. Van leeftijdsgebonden groepen is er geswitcht naar interessegerichte groepen. In deze #Durfte-groepen zijn het geloofsgesprek, het groeien in gaven én het inzetten van die gaven de drie belangrijkste pijlers. Een vierde pijler is ‘waardering & erkenning’. Nou, die waren er na deze diensten zeker. En terecht!

 

Negen catechesegroepen (CGK Zwolle) verzorgden de kerstnachtdiensten. Zie ook durfte@cgkzwolle.nl

Weergaven: 4